Peer-kaneel pancakes met bosvruchten-yoghurt saus <3

Soms heb je wel eens zin in een verwen ontbijtje. Daar zijn deze peer kaneel pancakes perfect voor!
Heel makkelijk en snel te maken en ook nog eens vrij van toegevoegde suiker, gluten en lactose. Zo hebben we het graag, toch? ;) Voor van die zondagochtendjes waarin je de hele ochtend de tijd hebt om in de keuken te staan voor je ontbijtje. Of lunch, of .. diner? Toetje?

Benodigdheden
-2 eieren
-1 banaan
-50 gram havermeel (glutenvrij)
-snufje zout
-koek en speculaaskruiden, 1 tl

-1 tl kaneel

-1 grote peer
-lactosevrije yoghurt, kokosyoghurt of soja yoghurt
-bosvruchten
-notenmelk, sojamelk, havermelk (wat je lekker vindt)

-eventueel zoetstof of honing/agavesiroop

 

1. Prak de banaan en mix met een garde de twee eieren erdoorheen.
2. Doe alle droge ingrediënten bij elkaar: havermeel, koek en speculaaskruiden, zout
3. Voeg dit beetje bij beetje bij het banaan-ei mengsel. Als het te dik is kun je nog wat
  melk toevoegen totdat het de gewenste dikte heeft (iets dikker als normaal pannekoekenbeslag)
4. Snij de peer in dunne plakjes en maak alvast het yoghurt sausje. Mix hiervoor de yoghurt met de
  (bevoren) bosvruchten in kort in de blender. Eventueel kun je nog wat zoetstof of honing toevoegen.
5. Bak de pancakes in een kleine pan op middelhoog vuur. Leg de peer erop en keer om als je gaatjes erin ziet komen
  (Hier heb je wel wat skills voor nodig, maar die heb jij ongetwijfeld. Doe het snel! :P)
  Strooi wat kaneel over de peer heen. Kaneel brandt wel snel aan dus zet het vuur niet te hoog. 
6. Ga zo door tot je beslag op is (ongeveer 3-4 pancakes), leg ze op een stapel, doe het sausje eroverheen

en strooi er eventueel nog wat kaneel overheen of doe er nog wat fruit op en....
7. EET SMAKELIJK <3

 

Zijn het geen plaatjes? ;)

Reactie schrijven

Commentaren: 0

contact

Heb je vragen, opmerkingen of ideeën? Ik hoor graag van je!

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.