Recept: mini twix                                                                                                                                               

Dit is mijn eerste blog op de website van Bites & Pie. Als je mij al wat langer volgt, weet je misschien dat ik ook al een tijdje blog voor de leuke lifestyle website www.puursuzanne.nl. Ik zal de gastblogs die ik voor Suzanne heb geschreven ook op mijn website publiceren, zodat jullie deze makkelijk terug kunnen vinden! Vandaag een receptje voor mini twix!

Dit recept is een goed alternatief voor de originele twix, vol met geraffineerde suiker en transvetten. Speciaal voor die momenten dat je zin hebt in iets écht lekkers, maar wel je gezonde levensstijl wil behouden. Makkelijk te maken, erg lekker en (best part) gluten-, en lactosevrij en met maar een kleine hoeveelheid suiker (agavesiroop). Your body will thank you!

 

Wat heb je nodig?
keukenmachine
ijsblokjesvorm (siliconen)of een cakeblik (ingevet met kokosolie en een bakpapiertje erin)
oven

 

Ingrediënten

Chocolade
150 gram  85% pure chocolade (of met een hoger % cacao)

Karamel
10 (kleine) dadels
1 eetlepel amandelpasta (of een andere notenpasta)
1 eetlepel kokosolie
½ tl vanille extract
snufje zeezout/himalayazout
Koek
65 gram amandelmeel
30 gram kokosolie
30 gram agavesiroop of een andere zoetstof
3 eetlepels amandelpasta (of een andere notenpasta)
½ tl vanille extract
snufje zeezout/Himalayazout


Bereidingswijze

Eerste laag (chocolade)
Smelt 85% (of een hoger percentage) pure chocolade au bain marie, doe het in de vormpjes (dun laagje) of het cakeblik en zet in de koelkast tot dat het gestold is.

Tweede laag (karamel)
Doe 10 (kleine) dadels, 1 eetlepel amandelpasta (of van andere noten, kun je zelf maken), 1 eetlepel kokosolie, 1/2 tl vanille extract, beetje zeezout en wat water in de keukenmachine tot het op karamel lijkt. Verdeel het over de chocoladelaag en zet weer even in de koelkast.

Derde laag (koek)
Meng in de keukenmachine 65 gr amandelmeel, 30 gram kokosolie (gesmolten), 30 gram agavesiroop, 3 eetlepels amandelpasta, 1 tl vanille extract en een beetje zeezout tot het op koekjesdeeg lijkt.
Verdeel het op een bakpapiertje op de bakplaat en bak ongeveer 15 minuten op 180 graden totdat het er bruin en crunchy uitziet (je kunt de plak ook even omdraaien of de oven heel even op de grill stand zetten, wel bij blijven!) en laat afkoelen op een rooster. Snij het in stukjes zo groot als je vormpjes/cakeblik en leg het op de karamellaag.

Vierde laag (chocolade)
Smelt weer 85% pure chocolade au bain marie en doe een laagje over de mini twixjes zodat het een chocolaatje wordt. Laat een paar uur hard worden in de koelkast of vriezer en genieten maar!

 

Hoewel ze vrij zijn van ongezonde toevoegingen, bevatten ze wel aardig wat calorieën, dus eet ze niet allemaal tegelijk op, hoe moeilijk het ook is… Bewaar ze voor een verwenmomentje!

Reactie schrijven

Commentaren: 0

contact

Heb je vragen, opmerkingen of ideeën? Ik hoor graag van je!

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.