recept: bananenijs met frambozensaus

IJs! Wie houdt er niet van? Nu het weer steeds herfstachtiger wordt, zou je denken dat de zin in ijs ook wel een beetje afneemt. Nou, dat is bij mij dus niet het geval! Het liefst ren ik meteen naar de Italiaanse ijssalon voor een ijsje als het kwik net boven de vijftien graden uitkomt, maar iedere dag is (jammer genoeg) iets teveel van het goede. Daarom vandaag een recept voor een verantwoord ijsje dat minstens net zo lekker is als de Italiaanse versie!


Dit recept is super simpel te maken en je kunt goed variëren op dit recept. Maak in plaats van frambozensaus bijvoorbeeld eens blauwe bessensaus, ga voor pistachenootjes als topping of mix er een paar theelepeltjes kaneel doorheen voor een winters smaakje.  Lekker als (zomers)ontbijtje, tussendoortje of toetje! Enne, mag best elke dag ;)

 

 

Ingrediënten
-2  bananen (leg de bananen (zonder schil) een nachtje/paar uur in de vriezer in een bakje of ziplogbag totdat ze helemaal bevroren zijn)
-half pakje bevroren frambozen
-handje ongezouten pecannoten
-1 passievrucht
-ongeveer 4 eetlepels kokosmelk
-5-6 kleine dadels
-1/4 theelepel vanillepoeder

 

En nu?

  1. Mix de bevroren frambozen met de dadels in de keukenmachine totdat je een soort frambozensaus krijgt.
  2.  Rooster de pecannoten even in de oven.
  3. Mix de bananen met de kokosmelk, de inhoud van een halve passievrucht en het vanillepoeder in de keukenmachine totdat je een softijs-achtig mengsel krijgt (waarschijnlijk heeft je keukenmachine het wel even moeilijk in het begin, dus zet ‘m niet gelijk op de hoogste stand)
  4. Serveer het ijs in een bakje met daarover de frambozensaus, geroosterde pecannoten en de rest van de passievrucht                                    

                                               Smullen maar!

P.S. Maak je dit receptje? Ik zou het leuk vinden als je dit laat zien op instagram! Tag mij @Nathaliewilmsen zodat ik jullie creaties kan bewonderen

Reactie schrijven

Commentaren: 0

contact

Heb je vragen, opmerkingen of ideeën? Ik hoor graag van je!

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.